Debut

Espai Inestable acollirà, dins del seu cicle Forasteres, l’estrena a València de ‘Debut’, un solo de la creadora i performer gaditana Rosa Romero amb dramatúrgia d’Alberto Cortés. Un ritu d’iniciació que se centra en el concepte de la mirada.

El viatge que planteja la peça pren la idea de començament, de debut, ablanint la mirada de l’espectador. Allò que comença com un ritu pot transformar-se en un monòleg humorístic, tornar a volar i connectar-se amb els astres, convertir-se en una tragèdia, una acció, una pintura. El cos passa per un moviment que celebra la intuïció, la rítmica i l’herència, un moviment que no vol convéncer, però que necessita del públic.

Aquesta obra, que no és més que un acte d’iniciació que adopta la forma d’una peça escènica, és un desig de pertinença a la comunitat. I com en tot acte iniciàtic, la protagonista ha de demostrar la seua vàlua enfrontant-se a la comunitat amb tot el seu cos. S’atura davant del públic (la comunitat de la qual depén la seua acceptació) demanant que la miren. Mirar com a acte xamànic, com a encanteri, perquè en aquesta obligació a mirar s’oculten totes les arts fosques d’allò que anomenem teatre, dansa, performance, ritual o joc.

Rosa Romero també s’ha acompanyat de Patricia Caballero (treball corporal), Gloria Trenado (vestuari), Pitu García (paisatge sonor) i Carmen Mori (il·luminació).

 

TEASER

 

 

DATA / HORA

5 - 6 novembre 2022, 19:00

LLOC

Espai Inestable

ADREÇA

Aparisi i Guijarro, 7 - 46003 València

ENTRADA

8€ / 10€

Categories

Escèniques, Estrena, Performance, Plans