El yunque de la desgracia

L’Aula Seminari A de La Nau acollirà el 16 de gener la presentació del documental ‘El yunque de la desgracia. Paquita Sanchis, maestra, librepensadora, republicana y naturista’, dirigit per Alberto Herrero Salvador.

És tracta d’una pel·lícula sobre la mestra republicana Paquita Sanchis Ferrer (València, 1896-1982) a partir d’entrevistes i fotografies d’arxiu.

L’any 1922 va començar a impartir classes a Pina del Montalgrao, a la comarca de l’Alt Palància; tasca que desenvoluparia fins el 1930, quan va traslladar-se a Llíria. De 1936 a 1939, a l’asil de San Juan Bautista (o Asilo Romero) de València, va dedicar-se a acollir xiquets i xiquetes refugiats, sent represaliada pel franquisme, condemnada a sis anys i un dia de reclusió major i a no exercir la docència durant vint-i-cinc anys per “propagar idees marxistes i antireligioses entre els alumnes”.

En aquest documental, amb música original d’Elma Sambeat i Antonio Selfa, escoltarem els testimonis de la seua filla i d’algunes de les seues antigues alumnes parlant de la vida de Paquita Sanchis, la seua filosofia i el seu llegat pedagògic.

 

TEASER
DATA/HORA

Dimecres 16 gener 2019, 19:00

LLOC

La Nau

ADREÇA

Universitat, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Activisme, Cinema, Miscel·lània, Plans