Festival 10 Sentidos 2021

Del 3 al 23 de maig de 2021, el Festival 10 Sentidos celebrarà la seua 10a edició baix el lema Fronteras / Fronteres, amb l’objectiu de reflexionar «sobre els límits que marca el sistema global i les barreres que alcen països, polítiques i ideologies». Entre els artistes convidats, hi trobem Cabosanroque, Rocío Molina, Africa Moment, Gaston Core, Angélica Dass, Cuneta, i David Orrico (Colectivo Nerval), entre molts altres.

Una de les grans cites que marcaran l’inici de la nova edició serà el muntatge escènic que Cabosanroque prepara al Teatre Principal de València. Del 4 al 16 de maig, es podrà transitar per ‘No em va fer Joan Brossa’, una instal·lació sonora i plàstica que explora de manera transversal la prosa més desconeguda i primerenca del poeta barceloní.

The Dreamers’ (Yamna Amer, Hatim Cocou, Driss Ransem i Ismael Jabe), quatre menors estrangers no acompanyats, establits a Catalunya, explicaran la seua història de manera poètica i sensorial, baix la direcció de Raquel Moron. Serà el 8 de maig, en diferents sessions, a l’Estudi Taiat Dansa.

La Rambleta acollirà, el 9 de maig, la instal·lació interactiva ‘Antes todo esto era campo’, creada i dirigida per David Orrico, amb dramatúrgia de Colectivo Nerval i els intèrprets Eneko Larrazabal, María Martínez Rivas, Cristina Reolid, Gabriel Soler i el propi autor. Arts escèniques i música al servei d’una possible reconnexió entre plantes i humans.

La balladora i coreògrafa Rocío Molina, Premi Nacional de Dansa 2010, torna a 10 Sentidos per a presentar ‘Impulso (Confesión de la carne)’. Serà al Monestir de Sant Miquel dels Reis, el proper 13 de maig.

Del 14 de maig al 18 de juny, podrà veure’s a Las Naves l’exposició de l’artista i fotògrafa Lola Calzada ‘Las buenas maneras’, una interpretació dels manuals d’urbanitat i saber estar, mitjançant l’humor.

El 15 de maig, al Teatre El Musical, el col·lectiu Africa Moment desplegarà un programa triple que inclourà l’exhibició del solo de dansa ‘Black’, interpretat pel ballarí ivorià Oulouy; la projecció d’una selecció de curtmetratges procedents del projecte ‘Ella Poema’, amb poemes escrits per dones africanes; i el duet de dansa ‘2 de noviembre, el quitador de miedos’, de l’artista multidisciplinària Aïda Colmenero Dïaz, fundadora d’Africa Moment.

La companyia Onírica Mecánica portarà a La Rambleta, el 16 de maig, el seu espectacle ‘Distancia’, del dramaturg Jesús Nieto. Una experiència escènica de ciència i ficció especulativa en la qual els espectadors recorreran diferents espais seguint un viatge narrat a través d’uns auriculars.

El 20 de maig se celebrarà en Espacio Inestable el Certamen Coreogràfic 10 Sentidos, el qual revalida el seu caràcter genuí entre les competicions de dansa a escala internacional, tant per la qualitat de les opcions com pel volum de propostes rebudes.

La nota musical la posaran, el 21 de maig, els grups Loretta’s, Mínima, i Laborde. La cita serà a Las Naves. Eixe mateix dia, al mateix espai, tindrà lloc un col·loqui amb la participació de Paloma Chen, Mar Reykiavik i Ángelo Néstore, sobre el concepte de frontera.

L’artista i fotògrafa brasilera Angélica Dass impartirà el 22 de maig, a l’Espai La Granja, el taller ‘Color carne’, amb l’objectiu de generar un procés reflexiu on xiquets i educadors desactiven l’associació dels colors blanc, negre, roig i groc a la raça, buscant compondre una estructura creativa i plàstica que els permeta descobrir el color real de la pell de cada participant.

El creador i director escènic Gaston Core presentarà, els dies 22 i 23, al Centre del Carme, una coproducció del Festival Grec i la Sala Hiroshima. ‘The very last northern white rhino’, interpretada per Oulouy —qui també ha format part del procés coreogràfic al costat del seu autor i d’Aina Alegre—, naix d’una investigació formal sobre diferents estils de dansa urbana.

El col·lectiu valencià Cuneta també tindrà presència al festival amb el seu projecte ‘A cau d’orella’, una peça d’art sonor per a la primera infància inspirada en la lluna i els sorolls de la nit. Podreu veure’ls el 22 de maig a La Nau.

Paral·lelament, tindrà lloc el concurs de dibuix infantil ‘A on estan les fronteres?’ (de l’11 al 31 de maig a la Fundació Mainel); la iniciativa ‘Lectures sense fronteres’, amb la col·laboració de les llibreries Bartleby, Miranfú, La Batisfera, Railowsky, La Rossa, Bangarang, Primado, La Primera i Errática (del 3 al 23 de maig); i el Cicle de Cinema (10, 14 i 17 de maig a La Nau).

 

PROGRAMACIÓ
DATA

3 - 23 maig 2021

LLOC

Diversos espais

Categories

Activisme, Cinema, Escèniques, Exposicions, Festivals, Menuts, Música, Plans