Fiat Lux / Tarta Relena

Tarta Relena presentarà el proper dijous, a l’Auditori Carmen Alborch de l’IVAM, el seu primer disc de llarga durada ‘Fiat Lux’. Una exploració del concepte de ciclicitat a partir del record, la nostàlgia i l’evocació de sentiments.

El duet format per les cantants Marta Torrella i Helena Ros naix en 2016 per a explorar a cappella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. El repertori inclou tant músiques de tradició oral com cançons d’autor que, d’una manera o altra, es relacionen amb l’àrea geogràfica de la Mediterrània. Així mateix, reinterpreten el que entenem com a folklore –sempre viu i en moviment– amb instruments i sonoritats del present, com l’electrònica. Sense deixar de banda els seus orígens, ho resignifiquen i obren alhora les portes de l’experimentació cap a nous imaginaris. Com elles mateixes diuen: “folk tronat i gregorià progressiu”.

Els poemes d’amor que va escriure Safo de Lesbos o les cançons tradicionals sefardites tracten la mateixa problemàtica emocional a què ens enfrontem en l’actualitat com a individus. A través de les històries de personatges poderosos i transcendents en el temps, com ara la Verge Maria, Hildegarda de Bingen o la tribu de dones paixtu a l’Afganistan, s’explora l’atemporalitat i la transcendència d’aquestes veus i els seus discursos, revisant-les i cantant-les des de la perspectiva actual.

DATA / HORA

Dijous, 22 desembre 2022, 19:00

LLOC

IVAM

ADREÇA

Guillem de Castro, 118 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Concerts, Música, Plans