Fronterizas

Dins del seu cicle de dansa contemporània, la sala Carme Teatre acollirà l’estrena a València de ‘Fronterizas’ del 27 al 30 d’octubre. Amb esta nova proposta escènica, la coreògrafa i intèrpret brasilera Mari Paula tanca la trilogia encetada amb ‘Retrópica’ (2017) i ‘Devórate’ (2019).

Una obra autoficcional que aborda temes com la lluita, el cansament i l’acceptació del fracàs. Amb una estructura narrativa no lineal, Fronterizas albira un futur a partir dels trossos trencats del passat. És circular. La construcció dramatúrgica trenca amb la cuirassa, amb el llenguatge i amb el cos de la performer. Una obra decolonial, no pel seu discurs i sí perquè posa en escena un cos transmundà que desitja desestabilitzar les lògiques de producció contemporània and do what the fuck want.

La investigació de Mari Paula en esta trilogia posa en pràctica l’antropofàgia a través de l’art corporal, actualitzant la idea de “menjar, digerir i apropiació cultural” i aplicant-la a una creació de dansa contemporània, des d’una perspectiva híbrida i ritualitzada. Les tres obres comparteixen un fort interés per desestabilitzar les jerarquies homogeneïtzades que empobreixen les experiències corporals i limiten les habilitats creatives, al mateix temps que desafien la pròpia definició de la dansa contemporània.

 

TEASER
DATA / HORA

27-30 octubre 2022, 20:00

LLOC

Carme Teatre

ADREÇA

Gregori Gea, 6 - 46009 València

ENTRADA

10€

Categories

Dansa, Escèniques, Performance, Plans