Gent i llocs / Gabriel Cualladó

La Nau i l’Institut Valencià d’Art Modern presenten, del 2 d’octubre al 8 de desembre, l’exposició ‘Gent i llocs. Gabriel Cualladó en la col·lecció de l’IVAM’.

Es tracta d’una sèrie de quasi dues-centes fotografies (gelatina de plata sobre paper) pertanyents a l’àmplia col·lecció de l’IVAM. Aquesta mostra commemora, així mateix, l’exposició de 1989 ‘Gabriel Cualladó. Fotografies’, on s’han volgut contextualitzar les seues imatges a través de materials  documentals i de quatre films que enllacen aspectes rellevants i sèries decisives de la seua producció.

L’obra del fotògraf valencià Gabriel Cualladó es propera, reposada i sense estridències, un reflex de la societat que l’envoltava durant la segona meitat del segle vint. Retrats de familiars i amics, així com instantànies dels llocs que habitava, com ara Madrid, París, Astúries, l’Albufera o la seua Massanassa natal, van aportar a la fotografia de l’època una no urgència necessària.

«La pausa de la seua mirada —explica Álvaro de los Ángeles, comissari de la mostra— queda reflectida en uns centenars de fotografies que evoquen un temps perdut, la transició de la dictadura a la democràcia. La gent i els llocs apareixen com a grans temes, i aquesta mostra anteposa l’aspecte temàtic al cronològic; el contingut polisèmic de les seues imatges, a l’estructura formal que les componen; les mirades directes, per damunt de les visions panoràmiques».

DATA

2 octubre - 8 desembre 2019

LLOC

La Nau

ADREÇA

Universitat, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans