Jean Dubuffet

La galeria 1 de l’IVAM acollirà, del 8 d’octubre del 2019 al 16 de febrer del 2020, una selecció d’obres, a mode de retrospectiva, de l’artista francès Jean Dubuffet, creador de l’Art Brut.

A ‘Jean Dubuffet. Un bàrbar a Europa’, comissariada per Baptiste Brun i Isabelle Marquette, es mostraran unes dues-centes peces entre pintures, dibuixos, escultures i gravats, així com nombrosa documentació i alguns objectes relevants.

«El projecte es desenvolupa en deu seccions diferents que giren al voltant de tres eixos fonamentals: “Célébration de l’homme du commun”, “Une ethnographie en acte” i “Critique de la culture” —expliquen des de l’IVAM. L’exposició està concebuda i realitzada pel Museu de les civilitzacions d’Europa i del Mediterrani (MuCEM, Marsella) en coproducció amb l’IVAM i el Museu Etnogràfic de Ginebra (MEG). Compta amb el suport de la Fundació Dubuffet a París i la Col·lecció d’Art Brut a Lausana, així com de nombroses institucions i col·leccions particulars europees».

Dubuffet no es dedicaria totalment a l’art fins als anys quaranta del segle vint, altament influenciat pel corrent surrealista i la patafísica. A la dècada dels cinquanta, a la recerca d’obres marginals, va esbossar un primer enfocament teòric sobre l’Art Brut —obres que “emanen de personalitats fosques, de maníacs, provinents d’impulsos espontanis, animats per la fantasia, pel deliri, estranys als camins trillats de l’art catalogat”—, apartant-se considerablement dels models culturals tradicionals.

DATA

8 octubre 2019 - 16 febrer 2020

LLOC

IVAM

ADREÇA

Guillem de Castro, 118 - 46003 València

ENTRADA

6€

ENTRADA LLIURE

Divendres de 19:00 a 21:00 / Dissabte de 15:00 a 19:00 / Diumenges de 10:00 a 19:00

Categories

Exposicions, Plans