La Caja. Donde la realidad pierde sus límites

La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau-UV acollirà, el 21 i 22 de desembre, ‘La Caja. Donde la realidad pierde sus límites’, una proposta escènica de Teatro de La Catrina, escrita, dirigida i interpretada per Desirée Belmonte. La posada en escena està inspirada en l’estètica i en l’origen de l’Art Brut.

Una peça de teatre documental sobre la malaltia mental, a partir de l’experiència pròpia de l’autora al costat d’una persona propera. L’obra ens convida a intimar amb l’univers de la ment humana a través d’un viatge poètic i social, que transita la frontera que separa als “bojos” de les persones que percebem la realitat dins dels paràmetres acceptats per la nostra societat.

«Després del treball d’investigació que realitzàrem en 2021, durant el qual entrevistàrem diferents professionals de la salut mental amb la intenció d’acostar-nos a l’univers que envolta a les persones que pateixen desordres mentals, decidírem reorientar la nostra recerca i enfocar-nos en casos particulars. Vam centrar la història en tres individus que, per les particularitats de la seua relació amb la bogeria, ens han motivat a continuar endinsant-nos en l’univers meravellós i terrible de la ment humana: el desaparegut productor audiovisual alacantí Vicente Rubio, diagnosticat d’esquizofrènia a l’edat de 33 anys; Mabel, diagnosticada de Trastorn Bipolar Tipus 2 des de molt jove; i Víctor, que té tics i escolta veus que ell identifica com “les veus del cosmos”. Viu al carrer i dorm a la platja. Mai ha ingressat en un psiquiàtric i no sent la necessitat de prendre cap fàrmac per a aplacar la seua manera particular de percebre realitat», explica l’autora.

Després de la funció del dia 21, hi tindrà lloc una trobada amb el públic.

 

TEASER

Foto: Alain Dacheux

DATA / HORA

21-22 desembre 2022, 19:00

LLOC

Sala Matilde Salvador

ADREÇA

Universitat, 2 - 46003 València

ENTRADA

2€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre