Lehna / Anhel

La sala d’exposicions de l’Octubre CCC acollirà ‘Lehna’ del 7 de maig al 5 de juny de 2021.

Es tracta d’un projecte artístic compost d’una sèrie de fotografies, vídeos i il·lustracions al voltant de la temàtica de la fi de l’era humana i de la figura d’un personatge fictici, Lehna, l’última habitant sobre la faç de la terra o, potser, la primera d’un món nou. Creat pel fotògraf Josep Escuin, en col·laboració amb la ballarina Cristina Gómez i la il·lustradora Laura Escuin, la idea del projecte sorgeix al maig de 2018 quan el fotògraf valencià i la ballarina manxega es coneixen i decideixen sortir a fer fotos junts, aconseguint en aquesta primera sessió, i una mica per atzar, la imatge «disparadora» del projecte, que resumeix i aglutina tot el que va vindre després.

A partir d’aquesta imatge, durant 2018, 2019 i 2020, Josep i Cristina realitzen una sèrie de trobades en diferents localitzacions amb l’objectiu de donar forma i caràcter a aquesta dona inquietant de la primera sessió, situant-la en un món post-apocalític, de naturalesa distòpica i amb aires retro-futuristes. Sense saber-ho, els dos artistes estaven començant un projecte la temàtica del qual, ara i arran del que ha passat amb la pandèmia, està en boca de tots.

Algunes de les referències literàries que remeten al projecte són el llibre ‘Mecanoscrit del segon origen’, de Manuel de Pedrolo, el concepte de superhome de Nietzsche, l’obra de Francis Bacon, i sobretot, el còmic ‘La survivante’.

Els dies 3 i 4 de juny, a l’àtic de l’edifici, amb motiu de la clausura de l’exposició, es podrà veure l’acció performàtica ‘Anhel’, amb Cristina Gómez i Daniel Maia com a intèrprets i amb música en directe de Vicent Roig.

DATA

7 maig - 5 juny 2021

LLOC

Octubre CCC

ADREÇA

Sant Ferran, 12 - 46001 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Escèniques, Exposicions, Plans