Nocturnes. Mentre la ciutat dorm (1900-1960)

El Centre Cultural La Nau albergarà fins al 27 de febrer, al claustre del primer pis, l’exposició fotogràfica ‘Nocturnes. Mentre la ciutat dorm (1900-1960)’, un homenatge a la vida nocturna de les principals ciutats espanyoles de la primera meitat del segle XX. Carrers, tavernes, cafès, cinemes i teatres captats per fotoperiodistes de renom com Alfonso, Miguel Cortés, Santos Yubero, Brangulí, Gaspar, Sagarra, Torrents, Pacheco, Ruth Matilda Anderson, Adolfo Zerkowitz o Lucien Roisin, entre altres.

«Gràcies a les seues instantànies coneixerem també la feina de les persones encarregades de mantenir en funcionament la maquinària de la gran ciutat de nit: els conductors dels darrers tramvies, obrers de la construcció, cambreres, fanalers i serenos», afegeix la comissària de la mostra, Lucía Laín.

«Els jocs de llum i aigua de les exposicions universals donaran pas als anys trenta i els temps de la Segona República, amb la decidida aparició de les dones en la nit –mecanògrafes i universitàries en la majoria– i els reportatges gràfics de clar contingut social. Els danys produïts per la Guerra Civil i la falta de mitjans provoquen que l’enllumenat públic no es recupere. Caldrà que passe el temps fins a la dècada dels cinquanta per a assistir a l’arribada de la nova llum de la modernitat i esperar, amb fotògrafs de la talla de Portillo, Henece o Català-Roca, l’aparició d’una nova alba».

Foto: “Socias de un club de señoritas tomando unos cocktails”. Miguel Cortés. Madrid, desembre de 1934.

DATA

10 desembre 2021 - 27 febrer 2022

LLOC

La Nau

ADREÇA

Universitat, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Fotografia, Plans