Pandemónium / Javi Moreno

The Blink Project tanca les seues portes amb l’exposició ‘Pandemónium’ (蝙蝠侠 / Biānfú xiá), de l’artista visual Javi Moreno. La mostra, que constarà de dos episodis expositius, s’inaugura el 13 de maig a les 19:00 hores.

Es tracta d’un projecte artístic que gira entorn de la fascinació del propi artista alacantí per la cultura xinesa. Les obres van començar a desenvolupar-se a partir de l’eixida del confinament i durant les onades posteriors, amb el teló de fons de la crisi sanitària, la conspiranoïa de certs mitjans i els primers dits inculpadors que racialitzaven l’origen del virus.

La mostra pretén trencar amb la idea del producte final exposat, apostant pel procés de creació permanent i dividint-se en dos lliuraments consecutius. El dia 13 s’inaugurarà el primer episodi: 蝙蝠侠 Biānfú xiá, on s’aborda la figura de Batman, personatge creat per DC Comics en 1939, any en què esclata la Segona Guerra Mundial. Un superheroi no mutant que, a través de la ciència i la tecnologia, millora i amplia el seu cos des d’una noció pre-cíborg, allunyat de la naturalesa radioactiva d’altres herois i heroïnes. Una vídeo acció on el performer travessa el seu cos per a esdevenir, des d’una visió orientalista i irònica, en una sort de monstre “in progress”. Disfressa que forada la carn i orientalitza un cos no oriental en un símil de com Occident llig les imatges i les racialitza des de lògiques eurocèntriques. I que rescata al seu torn la pròpia producció d’imaginaris monstruosos de la tradició folklòrica i de la cultura popular xinesa.

El 3 de juny, Javi Moreno presentarà la segona part: 八八八八印章 8888 Yìn zhāng, la qual sorgeix del seu treball cal·ligràfic amateur. Utilitzant tècniques tradicionals, posa l’accent sobre l’animalització en una amalgama d’ideogrames i cossos que s’amunteguen i es transformen incessantment. Pren especial preponderància la taca negra, entesa com una profanació del paper verge en el qual conviuen fragments de la novel·la xinesa ‘Viatge a l’Oest’, imatges de còmics manhua i yaoi, escenes BDSM extretes de la xarxa i mescles idiomàtiques entre el valencià i el mandarí.

DATA

13 maig - 20 juny 2021

LLOC

The Blink Project

ADREÇA

Carrasquer, 6 - 46001 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans