Quinqui. Todo es robado

Després d’acollir a Colectivo Isquion en residència artística, la sala Carme Teatre tindrà en cartell pròximament la seua nova proposta escènica: ‘Quinqui. Todo es robado’, una obra ideada per Kika Garcelán —qui ha compartit la dramatúrgia amb Álvaro Octavio Moliner— a partir de la revisió estètica de la marginalitat des del cinema social de la Transició a l’apropiació del mateix en l’actualitat. L’estrena absoluta serà el 9 de juny, i podrà veure’s fins al dia 19.

‘Quinquis’: grup ètnic conegut pel nom de ‘mercheros’, de vida nòmada. Traslladant-se d’un lloc a un altre per a sobreviure, la seua  fonamental font d’ingressos és vendre quincalla (ferralla).

‘Quinqui. Todo es robado’ és un collage escènic, una taula sobre la qual posar els referents temàtics al servei de la reflexió. La idea és articular la peça prenent com a referència la tècnica cinematogràfica del found footage, metratge trobat, pròpia del documental o el fals documental. ‘Quinqui’ busca els vincles entre allò antic i allò modern, tant en els temes tractats com en l’estètica de la posada en escena.

A escena: Kika Garcelán, Vicent Domingo i Miguel Ángel Sweeney.

Foto: Fotograma de ‘Colegas’ (Eloy de la Iglesia, 1982)

DATA

9-19 juny 2022

LLOC

Carme Teatre

ADREÇA

Gregori Gea, 6 - 46009 València

FUNCIONS

Dijous i divendres, 20:00 / dissabte i diumenge, 19:00

ENTRADA

9€/11€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre