Recordando a Lise Meitner

Crit Companyia de Teatre porta al Talia una versió de l’obra de Robert Marc Friedman, ‘Recordando a Lise Meitner’, dirigida per Anna Marí. La peça, que podrà veure’s del 16 al 19 de setembre, està protagonitzada per l’actriu Victoria Salvador, qui comparteix escenari amb Álvaro Báguena i Panchi Vivó.

Aquest muntatge escènic s’emmarca dins d’una iniciativa multidisciplinària impulsada per l’Institut de Física Corpuscular del CSIC i la Universitat de València, entre altres entitat, amb la finalitat de visibilitzar la figura de la científica austríaca Lise Meitner (Viena, 1878 – Cambridge, 1968).

«Dona, jueva i codescubridora de la fissió nuclear, va fugir de l’Alemanya nazi en 1939. Després del seu forçós exili a Suècia, va veure’s impel·lida a la més absoluta austeritat a causa dels interessos particulars del seu amfitrió, Manne Siegbahn. En 1944, l’únic guardonat amb el Premi Nobel pel descobriment de la fissió nuclear va ser el seu estret col·laborador, Otto Hahn. El tribunal va ignorar el paper essencial de Meitner en el procés. Com els recorda la història? S’ha fet justícia amb Lise Meitner?».

Després de cada funció hi haurà un col·loqui sobre l’obra, les pioneres de la ciència, les científiques actuals, la física nuclear i la labor de l’IFIC.

 

TRÀILER
DATA

16 - 19 setembre 2021

LLOC

Teatre Talia

ADREÇA

Cavallers, 31 - 46001 València

DURADA

60 minuts

PÚBLIC

+14 anys

ENTRADA

17€

Categories

Escèniques, Plans