Rojos

La sala Carme Teatre acollirà del 17 al 19 de novembre, dins del seu cicle de dansa contemporània, l’estrena a València de ‘Rojos’, una multiguardonada peça de la companyia Miquel Barcelona.

La proposta és el resultat d’una recerca de dos anys sobre la postguerra espanyola a partir del projecte paral·lel ‘Roges’, consistent en quinze immersions en el territori fent memòria sobre aquest període. L’objectiu era generar sinergies entre testimonis particulars, mostres de treball en procés del material coreogràfic i informació teòrica i artística sobre la època. El resultat escènic té el llenguatge de la dansa contemporània com a eix discursiu, però procura submergir-se en la memòria de l’espai singular on es representa.

“Una postguerra és un fet universalitzable i comú en la memòria de tots els pobles, territoris i bàndols. Essencialment, el llenguatge de la dansa ens permet oferir discursos no narratius que evoquen a imaginaris col·lectius. Després de tot aquest camí recorregut a través d’aquesta recerca que continua viva, seguim veient en aquest projecte una bona oportunitat per a escoltar, aprendre, reparar i visibilitzar”.

L’obra atresora premis com el Max 2023 al millor disseny d’il·luminació, dos Premis Butaca 2022 (millor espectacle de dansa i millor intèrpret masculí) i el DansaCat 2022 al millor espai escènic.

 

TEASER

Foto: Núria Aguadé

DATA / HORA

17-18 novembre 2023, 20.00 + 19 novembre 2023, 19.00

LLOC

Carme Teatre

ADREÇA

Gregori Gea, 6 - 46009 València

ENTRADA

10€

Categories

Dansa, Escèniques, Estrena, Plans