Sharqi

La capella del Claustre gòtic del CCCC – Centre del Carme Cultura Contemporània, acollirà el 23 de setembre la presentació de ‘Sharqi’, un projecte col·lectiu de vídeodansa proposat per Joan Bernat Pineda (Bechuan).

L’obra, concebuda també com a peça escènica que s’estrenarà properament, conjuga diverses disciplines i elements com ara la dansa, la música, el so diegètic, l’expressió corporal, la sensació cinestèsica, l’espai-temps, la llum i la plàstica del moviment. En la seua creació han participat sis realitzadores de Film de Dansa, el músic Rafel Arnal Rodrigo, el fotògraf José María Hortolà i el propi Pineda com a coreògraf i ballarí. A més de coincidir en l’especialitat o la formació com a realitzadors de cinema, cadascun d’ells aporta múltiples coneixements: plàstica, dansa contemporània, composició musical, teoria estètica, filosofia, tècniques de meditació i, fins i tot, moda i tendències.

El seu discurs apel·la a la convivència cultural de diversos ensenyaments, formes de vida i creences que siguen capaços de conservar la seua força individual sense perdre l’harmonia entre elles. El moviment del ballarí, amb un plantejament repetitiu d’influència oriental, es reinterpreta incessantment a través de la multiperspectiva fílmica i el muntatge cinematogràfic, la qual cosa genera una contemplació hipnòtica i alimenta la meditació. Una mirada d’anada i tornada des d’Occident cap a l’Est.

Una producció de Film de Dansa Lab, Associació ECRR i Riurau Film Festival.

DATA / HORA

Divendres, 23 setembre 2022, 11:00

LLOC

CCCC

ADREÇA

Museu, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Cinema, Dansa, Escèniques, Plans