Toná / La Phármaco

El TEM – Teatre El Musical acollirà el 21 de gener una única funció de ‘Toná’, una proposta escènica de La Phármaco que indaga en la fugacitat, la mort i la memòria.

“El nostre projecte aborda tot allò relatiu a la mort i al dol des del folklore, amb una presència molt important dels verdials malaguenys com a font d’inspiració (…) Va sorgir en els viatges a Màlaga per a visitar al meu pare, prou malalt. A la seua casa, on em vaig criar, em vaig retrobar amb referències, icones, símbols que tenia quasi oblidats. Vaig recordar anècdotes i pors, reconnectant amb el folklore de la meua infància. Volia ballar un sentiment que és propi d’eixe folklore: la mort com a celebració de la vida, la festa i la catarsi individual i col·lectiva”, explica la coreògrafa i intèrpret Luz Arcas, directora de la companyia.

‘Toná’ s’allunya de narratives convencionals i ofereix a l’espectador una experiència poètica, plàstica i intuïtiva. En la peça, els cossos i els objectes (el vestuari, els elements escènics) són travessats per allò invisible (la música, el moviment) i agitats fins a l’extenuació: un excés de vida que acaba per esgotar-los i deixar-los inerts.

 

TEASER ENTREVISTA A LUZ ARCAS


Foto: Virginia Rota

DATA / HORA

Dissabte, 21 gener 2023, 20:00

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

12€

Categories

Dansa, Escèniques, Plans