Una imagen interior · El Conde de Torrefiel

La nova creació d’El Conde de Torrefiel arriba al TEM el 2 i el 3 de desembre. En ‘Una imagen interior’, Gloria March Chulvi, Julian Hackenberg, Mauro Molina, David Mallols, Anaïs Doménech i Carmen Collado habiten una escenografia mal·leable i en constant canvi. És una sort de caverna de plàstic, material paradigmàtic i problemàtic del segle XXI, que evoca a la de Plató, i planteja que la realitat no és tan sòlida, estable i inalterable com esperem. Per contra, és susceptible de transformar-se o enfonsar-se en qualsevol moment, davant una guerra, una pandèmia o una catàstrofe natural.

A través del text escrit en primera persona, l’audiència és interpel·lada per la lògica de les imatges interiors en oposició a les imatges d’aquest món digitalitzat. Un soliloqui que reflexiona i evoca el poder de la imaginació, l’esdevenir d’una realitat canviant, fruit dels nostres somnis, desitjos i decisions.

La formació liderada per Tanya Beyeler i Pablo Gisbert s’ha servit de les eines de la performance, la coreografia, la literatura i les arts visuals per a crear una peça dins de les convencions teatrals. La proposta consta d’una dramatúrgia singular, on text, moviment, sons i materials convergeixen i s’oposen per a generar significats i imatges poètiques que precipiten a l’espectador a una explosió de pensaments i sensacions. L’objectiu final és desplegar un erotisme de la imaginació i convidar i suggerir una altra realitat i un altre temps.

“Ni les imatges ni les paraules han aconseguit plasmar la impressió de realitat que acompanya la vida. Davant l’evidència d’aquest fracàs, d’aquest desig constant d’aconseguir alguna cosa més, proposem la imaginació com a combustible inextingible per a l’alternativa a aquelles imatges i ficcions que s’han instal·lat com a realitat”.

 

TEASER
DATA / HORA

2-3 desembre 2023. Dissabte, 20.00 / diumenge, 19.00

LLOC

TEM - Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

12€

Categories

Escèniques, Performance, Plans, Teatre