Una subversiva temptació

Fins al 12 de març, la Sala Parpalló del MuVIM acollirà l’exposició de Cuqui Guillén ‘Una subversiva temptació’, un itinerari per tres de les sèries més importants de l’artista valenciana. La mostra, comissariada per Johanna Caplliure, recull més d’una vintena d’obres.

Guillén és una de les artistes més rellevants del neokistch o pop valencià dels anys 90. El seu treball conjura una sèrie de mites primigenis inscrits en l’art modern que, accelerats per l’hiperconsum de la mirada pop i la globalització en les acaballes del segle XX, alteren els significats de les icones originals. D’aquesta manera, tres conceptes teòrics ens brinden la possibilitat de construir una lectura reflexionada i historicista en la seua obra i que, a més, filaran la trama de l’exposició: la contradicció performativa, la controvèrsia i el Camp.

El seu treball també ha sigut reiteradament distintiu de l’etiqueta “femení”, no obstant això, el seu registre se’ns ofereix des del feminisme i l’influx matriarcal. Des d’aquests postulats detecta els plecs de la normativitat i els col·loca en llocs incòmodes on instal·la la subversió a manera de joie de vivre.

DATA

15 desembre 2022 - 12 març 2023

LLOC

MuVIM

ADREÇA

Quevedo, 10 - 46001 València

HORARI

De dimarts a dissabtes, 10:00-14:00 i 16:00-20:00. Diumenges i festius, 10:00-20:00

ENTRADA GENERAL

2€

ENTRADA GRATUÏTA

Dissabte, diumenge i festius

Categories

Art, Exposicions, Plans