Versonautas

El proper divendres, 16 de desembre, Versonautas (duet artístic format per Ana Sanahuja i Roqui Albero) enregistraran en directe, al TEM, el disc de ‘Preludio a la lentitud’, un projecte musical, teatral i poètic que vam poder assaborir entre plantes en una floristeria del carrer Sueca, dins de la programació del Festival Russafa Escènica 2021. Ara, la peça es materialitzarà en format vinil gràcies al segell Discos flotantes.

En escena, tots dos intèrprets recorren a textos propis que van desgranant acompanyats d’instruments musicals. Albero, assistit per una trompeta i una sansa, i Sanahuja, al piano i el sintetitzador. En paraules dels seus autors, l’obra és “una meditació col·lectiva que ens instal·la en un lloc previ a tot fer”. A través de la música i la paraula busquen submergir a l’audiència en un entrenament sensorial que els situe en el llindar de la percepció. L’eix vertebrador de tota l’obra és l’anhel de detindre’s davant la velocitat del dia a dia. “Aquesta peça, aquest clar en el bosc, obri una clivella que ens porta a l’obertura espiritual a través de la repetició, de l’espiral, del cargolament, de la insistència. Hi ha un encanteri en l’acte d’incidir en la bellesa de la senzillesa”.

Preludio a la lentitud té una qualitat salvatge, sembla improvisat, així que hem optat per l’enregistrament en directe perquè ens porte a un so més cru. Serà un disc escènic, que no tindrà temes, sinó escenes, i plasmarà com es relacionen el teatre, la poesia i la música. Com tot és tan tecnològic, volem anar cap al retorn, al so dels discos d’Oleg Karavaichuk, Sviatoslav Richter i Martha Argerich, tres pianistes amb un so viu en directe, d’ambient amb gent”.

 

TEASER
DATA / HORA

Divendres, 16 desembre 2022, 20:00

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

10€

Categories

Concerts, Escèniques, Música, Plans, Poesia, Teatre