El Teatre Principal de València acollirà Polirítmia 2020

El festival Polirítmia —Concerts i formació en músiques i danses de la Mediterrània— se celebrarà enguany, del 9 al 12 de juliol, al Teatre Principal de València, mantenint totes les mesures de seguretat recomanades davant la COVID-19. A més d’obrir al públic amb un aforament reduït, les entrades es vendran per grups familiars i es prendrà la temperatura a cada assistent. L’escenari i altres indrets del teatre acolliran un total de dotze actuacions en directe.

Aquesta iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura, CEFIRE Artísticoexpressiu, Diputació de València i Universitat de València, dirigida per Rafel Arnal, compta a més amb una línia educativa, adreçada al professorat i a músics professionals docents, que es desenvoluparà online del 29 de juny al 24 de juliol. Esta edició acull com a ponents a Paco Costa, qui impartirà el taller ‘Introducció al flamenc mitjançant la guitarra’; Isabel Latorre (Ferramentes per a la composició en estil tradicional en l’aula); Raquel Cruces (Cants d’ús, gèneres de ball i ritmes ibèrics); i Abel Garcia (Les músiques de la tradició mediterrània i balcànica: adaptació curricular i pràctica a l’aula de l’ESO i Batxillerat).

Pel que fa als concerts al Teatre Principal, La Trocamba Matanusca serà el grup encarregat d’inaugurar la programació des del balcó del carrer de Les Barques el 9 de juliol, a les 18:30 hores. Tarta Relena, duet format per les vocalistes Marta Torrella i Helena Ros, i Spanish Brass —en companyia de Carles Dènia— completaran la primera jornada sobre les tables del teatre. El sextet Bienparao encetarà el programa reservat per al 10 de juliol des del prosceni del Principal; li seguiran, ja des de l’escenari, Urbàlia Rurana i Vanesa Muela en Trio Zaraval. El dia 11 podrem veure al grup Eixa i al violoncel·lista Matthieu Saglio, també precedits per Bienparao. Per tancar el cartell, La Trocamba des del balcó, i Udiva i Christian Penalba front al pati de butaques.

La imatge de Polirítmia 2020 ha estat dissenyada per FreePaella.


Afán de Plan © 2020