Reflexionar sobre la identitat

Estudiants del grau en Turisme de la Facultat d’Economia de la Universitat de València han organitzat unes jornades acàdemic-professionals que, baix el nom “Identidad, creación y gestión”, se celebraran del 8 al 26 de novembre de 2021. Un curtmetratge, una exposició i una xarrada amb artistes seran els eixos principals de la programació.

Les jornades, nascudes d’un projecte d’innovació educativa, liderat pels professors Manuel Cuadrado i Juan D. Montoro, són l’activitat central pràctica de l’assignatura Màrqueting de l’Oci. Les mateixes, coordinades també pel professor David Bayona, es realitzen en col·laboració amb altres matèries i centres, i tenen una finalitat social i solidària. A més, persegueixen reflexionar sobre la identitat des de la creativitat i a través de la gestió de projectes. Les jornades han sigut possibles gràcies a l’ajuda de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, el Vicerectorat de Cultura i Esports, el Servei de Formació Permanent, la Facultat d’Economia i el Departament de Comercialització i Investigació de Mercats de la Universitat de València.

En primer lloc, el proper 8 de novembre tindrà lloc a l’Aula Magna del centre Cultural La Nau l’estrena del curtmetratge “Yo no puedo olvidarla”, una cinta dirigida per Carlos Ruiz, basada en l’obra de teatre homònima escrita per Ángela Bermúdez. Aquesta tragicomèdia relata la història de dues àvies i el llegat que van deixar a la seua néta. L’obra va guanyar el premi del públic del Festival Cabanyal Íntim 2018.

Del 15 al 20 de novembre, tindrà lloc al Claustre del Centre Cultural La Nau l’exposició “Yo, tú, él, nosotras, vosotros, ellas”. Una mostra multidisciplinària entorn del concepte d’identitat, amb artistes emergents i consolidats. Finalment, s’ha programat la tertúlia “Café en línea con artistas”, la qual serà retransmesa en directe des del Campus dels Tarongers a través de la plataforma YouTube. Diversos artistes debatran sobre identitat després del passe del curtmetratge i un vídeo sobre l’exposició.

Detall del cartell de l’exposició (© Femmella)

YO, TÚ, ÉL, NOSOTRAS, VOSOTROS, ELLAS

Deu artistes locals, cinc dones i cinc homes, vinculats a diverses manifestacions plàstiques com ara la il·lustració, el collage o la fotografia, han cedit les seues obres per a l’exposició, algunes d’elles creades expressament. Ana Roussel, Femmella, La Nena Wapa Wapa, Laura Requena, Pau Calatayud, Escif, Hugáceo Crujiente, Jordi Albinyana, Despazio i Jonathan Ibáñez signen esta mostra col·lectiva que podrà veure’s al Claustre Superior de La Nau del 15 al 20 de novembre.

La interpretació d’aquestes obres ha estat abordada amb l’escriptura espontània de la cineasta Isabel Coixet, els escriptors Marta Sanz i Rafa Cervera, els periodistes Marta Borcha i Rafa Rodríguez, la poeta Ana Elena Pena, el músic Abraham Rivas, la dramaturga Isabel Caballero, i els gestors culturals Mateo Feijoó i Gertrud Gómez. Com a tercera mirada a la identitat, i conformant el paisatge sonor de l’exposició, l’actriu Pilar Martínez i el cantautor Hugo Mas han prestat la seua veu per a la lectura d’aquests textos.


Afán de Plan © 2021