I wanna be sedated, be beee

Ángela Verdugo (La Siamesa) és una de les artistes més completes i honestes d’aquesta ciutat tan ingrata. Per la seua lucidesa, pel seu esforç, per haver-se cansat de la dansa i continuar ballant extraordinàriament, pel seu discurs, la seua generositat i la seua bellesa.

En A-Normal o la oveja errante, la coreògrafa i intèrpret li explica a la seua filla de dos anys la seua lluita per entendre el món i la dificultat d’escollir el camí correcte. Trobar el teu lloc, identificar-te, equivocar-te, mostrar-te, classificar-te, fer-te un embolic amb les etiquetes. Arrancar-te-les totes. Un conte sense sucre tremendament deliciós en el qual la convida a cometre els errors que siguen necessaris, per ple dret, i a no creure’s res. De ningú. A estimar «lo bonito», a eixir-se’n del ramat, a entendre que la merda esguita.

Una proposta de dansa-teatre perfectament equilibrada, amb un text excel·lent —coescrit amb el dramaturg Xavier Puchades— i una potent coreografia. L’utillatge precís, idea de Víctor Bonet. Ombres i audiovisuals completament integrades, i una selecció musical molt encertada. Una peça redona, com la seua àvia.

Gràcies, Ángela. Per reforçar la meua creença sobre el conte de l’instint maternal, per ventar-me amb els teus cabells i emocionar-me tant. Per tornar-me eixa bonica sensació de plorar i riure alhora; feia molt que no la tenia.

Aneu a veure-la. Hui és l’última funció a la sala Carme Teatre. A les 20:30h.


Ressenya: Vanessa Martínez Montesinos
Afán de Plan © 2017