Sagunt a Escena se celebrarà a l’agost amb 22 espectacles

Del 4 al 29 d’agost de 2021, Sagunt a Escena desplegarà un total de vint-i-dos propostes escèniques pels carrers de la ciutat morvedrina i el seu Teatre Romà.

Baix la nova direcció artística d’Inma Expósito, el festival celebrarà l’edició 38a «amb una important presència femenina entre els artistes que formen part de la programació».

Al Teatre Romà es presentaran 8 espectacles, alguns en estrena absoluta, de música, dansa, circ i teatre clàssic i contemporani. La producció de l’Institut Valencià de Cultura ‘Els bojos 20’, de la companyia de circ valenciana La Troupe Malabó, obrirà el festival el dia 4.

Continuarà la programació el 8 d’agost amb l’actuació de la companyia Casa Conveniente / Zona Não Vigiada, de la portuguesa Mónica Calle, amb l’espectacle ‘Carta’. A l’escenari, quinze músics clàssics i quinze ballarines amb la música de la Setena Simfonia de Beethoven. La directora, escenògrafa i actriu Mónica Calle es situa artisticament entre el teatre experimental i el teatre de text, influenciada pel treball de creadors com la coreògrafa Pina Bausch i el director i teòric Taudeusz Kantor.

Carta / Casa Conveniente + Zona Não Vigiada

El 12 d’agost es presentarà el concert del compositor, pianista i escriptor londinenc James Rhodes; i els dies 14 i 15 podrem veure la versió teatral de ‘La casa de los espíritus’ dirigida per Carme Portaceli. Carme Conesa protagonitza aquesta adaptació de la novel·la d’Isabel Allende, coproduïda perl Teatro Español de Madrid i el Festival Grec de Barcelona.

El flamenc arribarà a Sagunt el 18 d’agost de la mà del ballarí Eduardo Guerrero, el qual celebrarà el 10é aniversari de la seua companyia en companyia de Pasión Vega i María Terremoto.

Sonoma’, de la companyia de dansa contemporània La Veronal, recalarà al Teatre Romà el 21 d’agost. El seu director, el valencià Marcos Morau, reflexiona a partir de la figura de Buñuel, al voltant de la Calanda medieval i el París cosmopolita, entre la disciplina jesuítica i la llibertat surrealista.

Sonoma / La Veronal

Tancaran el festival dues obres de teatre clàssic: el 26 d’agost, ‘Edipo’, una producció del Festival de Mérida amb Alejo Sauras com a protagonista; i el 28 d’agost, ‘Clitemnestra’, dirigida per Agustí Villaronga, en una producció del Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Pel que fa a les propostes de l’Off Romà, adreçades a tots els públics de manera gratuïta, la Glorieta, la Pujada al Castell, el Centre Cívic i la Casa dels Berenguer acolliran a les companyies de circ de Lucas Escobedo, Nostraxladamus, Trocos Lucos, Shavethetemazo.org, La Industrial Teatrera, Chicarrón Circo Flamenco, i Circ Bover; els grups musicals Smoking Souls i Marala; les companyies de dansa de Mar Goméz, David Vento, i Ferrer & Weidmann; i el grup de teatre Scaena Graecolatina.