Sigarrito presenta nou disc homònim

De Sigarrito ens agrada nom i tot, un nom que evoca la imatge d’un genet solitari, amb cigarreta entre els llavis, caminant escamarlat pels límits de la Vall d’Albaida. Perquè, malgrat avorrir ja les etiquetes, Sigarrito fa rock en valencià passat pel filtre del folk americà, i el resultat no pot ser millor.

El grup va formar-se fa deu anys, i després d’un primer llançament discogràfic (#2), un directe d’estudi (Nadie más) —tots dos en castellà— i un parell de canvis en les seues files, els germans Albinyana i els Borrás van presentar dos àlbums en 2018: ‘Somàtic’ i ‘Del 30 de Març al 26 d’Abril’, una doble declaració d’intencions —avalada per les nominacions als premis Tresdeu i Ovidi Montllor— que assentava el seu estil musical i la qualitat de la proposta, i deixava al descobert el talent compositiu i vocal d’Àlex Albinyana, cantant i baixista al front de Sigarrito. Propis i estranys plantàrem orelles amb les seues cançons i, des de llavors, s’ha convertit en una de les bandes imprescindibles de la nostra discografia i els nostres escenaris, amb un directe fresc, puixant i irreprotxable.

Sigarrito (Foto: Raúl Ortells)

Ara presenten un disc homònim, que ja està circulant per diverses plataformes des del dia 14, amb el qual han volgut materialitzar l’energia dels seus concerts. El resultat són quatre cançons inèdites, més les noves versions de “La Llimera” —publicada ja, en dues parts, en Del 30 de Març al 26 d’Abril— i de “Cíclic”, present en Somàtic. Per a la supervisió tècnica han comptat amb el productor i guitarrista de Limbotheque, David Garzinsky, qui va rebre’ls al seu estudi alzireny per a la gravació en directe.

El dissabte 28 de desembre, a les 23:00 hores, pujaran a l’escenari de la sala 16 Toneladas per a batejar en viu aquest recentíssim treball i celebrar deu anys de trajectòria. Àlex i Jordi Albinyana, al costat d’Esteban i David Borrás, compartiran tables amb músics i amics com ara Senior, Limbotheque, Ghost Transmission, Tin Robots, Johhny B. Zero o Las Víctimas Civiles, entre d’altres. De moment (no us encanteu amb les entrades), podeu anar aprenent-vos les cançons fent clic en el botonet.

NOU DISC