Sonia Pulido, Premi Nacional d’Il·lustració 2020

L’artista catalana Sonia Pulido (Barcelona, 1973) guanya el Premi Nacional d’Il·lustració 2020, concedit pel Ministeri de Cultura i Esport i dotat amb 20.000 euros, «per la seua àmplia trajectòria a nivell nacional i internacional i per la seua versatilitat, que abasta quasi totes les àrees de la il·lustració: novel·la gràfica, il·lustració editorial i publicitat».

Recentment, va dissenyar el cartell de la setena edició del festival valencià Truenorayo Fest (Hits With Tits), celebrat a La Mutant, i és col·laboradora habitual de publicacions com El País i El País Semanal, Harper’s Baazar Spain, Rockdelux, Marie Claire, La maleta de Portbou, Jot Down, The New Yorker, The New York Times, The Wall Street Journal, AD France o The Boston Globe.

Masako Nakata, Yoshiko Mibuchi i Ai Kume (Legistics.net)

Pulido, llicenciada en Belles arts per la Universitat de Barcelona, va guanyar en 2002 el certamen d’il·lustració Injuve. En el sector editorial, ha il·lustrat més d’una quinzena de llibres, portades i novel·les gràfiques per a Harper Collins, Lumen, Blackie Books, Alfaguara, Planeta, Anaya, SM, Oxfam Intermon, Bentonville Film Festival o Random House Mondadory. A més, ha exposat en galeries especialitzades de tot el món com ara Pop-up Space The Soho Gallery, La Fiambrera Art Gallery o Espacio Sins Entido.


Afán de Plan © 2020