VLC Negra 2019

El festival de gènere negre VLC Negra celebrarà, del 10 al 19 de maig de 2019, la seua setena edició. Enguany —centrat en la visibilització de les dones escriptores—, s’han programat, a més de cicles de cinema, diverses trobades i bibliofòrums, classes magistrals, obres de teatre, jocs, concerts i activitats infantils.

Hi participaran 56 autores, autors i especialistes en diferents camps relacionats amb el gènere negre, fent un total de més de cent artistes convidats. El públic valencià tindrà la possibilitat de conéixer a set grans autores estrangeres: les britàniques Fiona Barton, B. A. Paris, Sharon Bolton i Vanessa Savage; les franceses Johana Gustawsson i Sandrine Destombes, i la italiana Antonella Latanzzi. També hi haurà una nodrida representació d’escriptores espanyoles, com Esther García Llovet, Berna G. Harbour, Lea Vélez o Maribel Medina, així com les pioneres que van obrir camí en la novel·la negra nacional a principis dels 80, Lourdes Ortiz i Margarida Arizteta, que protagonitzaran la trobada ‘Pioneres del gènere’, o valencianes com Anna Moner o Esperança Camps, que presentarà el llibre de relats ‘Assasins valencians’.

Víctor del Árbol, Carlos Salem i David Llorente, guanyadors del premi Millor Novel·la VLC Negra 2018, també faran la seua aparició al festival. Llorente, a més, vindrà en qualitat de dramaturg amb el muntatge teatral ‘Gregor Samsa’, que es representarà a la Sala Russafa el dia 11.


Afán de Plan © 2019