Javier Jaén planta bandera en la Falla Corona

Un dels monuments fallers que desperta especial curiositat cada any, gràcies a la seua aposta per l’art visual contemporani, és el de la comissió Mossén Sorell-Corona. L’any passat va ser l’artista urbà valencià Escif qui, amb el seu projecte “Tot el que sobra”, va trencar els motles del disseny clàssic faller portant la sàtira i la crítica social a un extrem sorprenent. Encara recordem l’impacte que suposà veure en flames cotxes i mobiliari urbà de cartó-pedra el 19 de març.

Enguany serà el dissenyador i il·lustrador barceloní Javier Jaén qui s’encarregue de sorprende’ns. Aquest destacat artista és un col·laborador habitual en publicacions com The New York Times, The Washington Post, The New Yorker, Le Monde o El País Semanal.

La força visual i el llenguatge irònic de les seues obres són les qualitats que han cridat l’atenció del responsable de la direcció artística del projecte, el dissenyador valencià Ibán Ramón, autor de la falla en 2014 junt a Dídac Ballester.

‘Pàtries de Nailon’ és el lema. La falla: un gran masteler blanc amb una bandera blanca que no diferencia entre pobles, estats, cultures, llengües o religions. Un símbol de pau o rendició, un alt el foc. Un crit al sistema i a la deshumanització social que vorem cremar en cinc dies.

El taller de José Lafarga assumirà la producció de la falla.