9è Russafa Escènica

Baix el lema “Espanya” es desenvoluparà la novena edició del festival multidisciplinari de tardor Russafa Escènica. Del 19 de setembre al 6 d’octubre diverses peces escèniques i nombroses activitats paral·leles seran mostrades al públic en diferents espais.

L’Espanya geogràfica, cultural, social, històrica, folclòrica, política, urbanitzada. Banderes, nacionalismes, terrasses al sol, corona i solideu, precarietat laboral, xiquets furtats, tradicions en llast, tòpics, turisme, memòries soterrades a les cunetes, exdictadors amb honors, artistes a l’exili abans i ara, la truita de creïlles i el pernil, el clima i els paisatges. Un concepte gairebé inabastable que vertebrarà tota la programació a través de les propostes dels creadors.

RUSSAFA “IN”

A espais poc convencionals del barri hi trobarem quatre Boscos (peces de 60 minuts per a 40-90 espectadors), deu Vivers (peces de 25 minuts per a 25-35 espectadors) i un Hivernacle, peça llarga produïda pel festival que enguany signa la companyia La Teta Calva. ‘Historia de una cuneta’, coescrita per Xavo Giménez i María Cárdenas per a dotze actors, és una comèdia negra on els desapareguts del franquisme apareixen.

RUSSAFA “OUT”

Fora de Russafa podrem veure Parcs (peces nacionals i internacionals), Jardins escènics (micropeces, Planters escènics (lectures dramatitzades d’autors destacats), Parterres (tallers d’arts plàstiques i dansa) i un Graner (producció escènica acollida en residència pel festival).

ACTIVITATS PARAL·LELES

La programació satèl·lit albergarà concerts a l’aire lliure, debats i reflexions, visites guiades, tallers i cursos, projeccions, aperitius escènics, presentacions de llibres, sessions informatives i festes. Pots consultar-la ací amb més detall.

 

DATA

19 setembre - 6 octubre 2019

Categories

Escèniques, Festivals, Plans