Vernon Subutex 1

  «Alex Bleach, vella glòria del rock francès, mor d’una sobredosi a la banyera d’un hotel. Una desgràcia per als seus seguidors, però sobretot per a Vernon Subutex. Bleach no només era el seu amic, també li pagava el lloguer des del moment que Vernon es va veure obligat a tancar la botiga de discos que regentava. Sense sostre, diners ni família, haurà de sobreviure demanant ajuda als seus antics amics de l’època daurada de l’underground parisenc».

  Virginie Despentes, autora de ‘Teoria King Kong’ (2006) o ‘Baise-moi’ (2000), publicava al gener del 2015 —amb Éditions Grasset— la primera novel·la d’esta trilogia protagonitzada per Vernon Subutex. Aquesta sisena obra, entre la comèdia mordaç i el thriller, és una mapa de totes les classes socials de la França actual, «trist i depressiva», en paraules de Despentes. La història d’uns personatges rebels i radicals que es menjaven el París dels anys huitanta i que en la maduresa s’enfronten als efectes nefastos de la crisi social i econòmica. La segona i tercera part van publicar-se al juny del 2015 i al maig del 2017, respectivament.

  L’editorial valenciana Sembra Llibres va traure enguany la versió en català, traduïda per Anna Casassas i amb portada il·lustrada per David de las Heras. El proper 19 de setembre, la llibreria Bartleby de Russafa acollirà la seua presentació a càrrec de la periodista Irene Rodrigo.

   

  DATA/HORA

  Dijous, 19 gener 2019, 19:30

  LLOC

  Librería Bartleby

  ADREÇA

  Cadis, 50 - 46006 València

  ENTRADA

  Gratuïta

  Categories

  Miscel·lània, Plans