Acampada

‘Acampada’, de la companyia valenciana El Pont Flotant, arriba al Teatre Principal de València del 14 al 17 d’octubre. Es tracta d’una creació col·lectiva sobre la diversitat funcional, la convivència i la comunicació.

L’obra, creada a partir d’una residència artística al TEM, estarà protagonitzada per sis personatges —interpretats per Àlex Cantó, Mónica Lamberti, Itziar Manero, Jesús Muñoz, Alberto Romera i Benito Valverde— amb “motxilles carregades de codis socials, emocionals i culturals”. La dramatúrgia està basada en les pròpies experiències dels actors.

«El que podria semblar una agradable escapada també es pot vore com una experiència de convivència quasi extrema. En una acampada comparteixes tenda, de vegades, dorms malament, menges qualsevol cosa, es fan excursions que no sempre són senzilles… Cal tindre paciència, posar-se a la pell de l’altre», explica Jesús Muñoz.

La peça, creada i produïda per Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz i Pau Pons, els quatre membres d’El Pont Flotant, té el seu origen en una vivència pròpia de la companyia, quan compartiren escenari amb una actriu amb diversitat funcional. Era hora de tractar aquesta qüestió «fugint de paternalismes i discursos dogmàtics». L’oportunitat va presentar-se quan la Comunitat de Madrid els va oferir organitzar un laboratori escènic aparellat al seu Festival de Otoño. «El batejàrem “Altres InCapacitats” i reunírem dos grups de dotze persones amb i sense diversitat funcional, amb cert coneixement de les arts escèniques», expliquen.

Els espectadors d’Acampada també formaran part de cada funció per tal d’exercitar l’empatia. El Pont Flotant proposa ací un joc de percepció i comunicació. El camp, representat a escena, també amaga algunes sorpreses, a més de les projeccions i els dibuixos de l’artista amb diversitat funcional Raúl Aguirre i el piano de Pedro Aznar.

 

TEASER RESSENYA

DATA

14-17 octubre 2021

LLOC

Teatre Principal

ADREÇA

Barques, 15 - 46002 València

ENTRADA

10€/16€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre