6é RRRR! Festival d’Art i Reciclatge

Del 13 al 28 d’octubre se celebrarà al Teatre del Raval de Gandia la sisena edició de l’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge, una proposta pionera al País Valencià, organitzada per LaCasaCalba i adreçada a tots els públics. Aquesta iniciativa, desenvolupada junt amb les Regidories de Cultura i Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia, té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

El festival “de les quatre erres” (reduir, reutilitzar, recuperar, reciclar) acollirà enguany huit activitats dins de la seua programació. Entre elles destaca l’estrena absoluta de ‘Pull&Play’, de producció pròpia.

Per obrir boca, el dijous 14 tindrà lloc la xarrada inaugural ‘Holobiontes en un planeta simbiótico’, amb Jorge Riechmann. L’autor, filòsof i ecologista —també matemàtic i doctor en ciències polítiques— parlarà sobre la gravetat de la crisi ecològica-social contemporània. Paral·lelament, s’inaugurarà la instal·lació sonora ‘Acuática’, dels holandesos Bosch&Simons, la qual romandrà a la cambra del teatre fins al dia 28.

Els dies 15, 16, 22 i 23 d’octubre podrem gaudir de tres propostes. D’una banda, l’espectacle de titelles i teatre d’objectes (reutilitzats) ‘Trashhhh!!!’, de la companyia catalana Zero en conducta; d’altra, el taller de reciclatge ‘RRRResiduArt’, impartit pel col·lectiu artístic saforenc Factoria Artis3; i, finalment, l’estrena absoluta de la producció pròpia del festival, ‘Pull&Play’. Es tracta d’un projecte escènic, sonor, interactiu i inclusiu, creat per la Companyia Sonora amb la participació de l’Associació de persones sordes de Gandia ‘La Safor’, a partir d’una col·lecció d’instruments de l’inventor i luthier musical de reciclatge, Ángel Di Stéfano.

L’artista sonor i musicòleg aieloner Llorenç Barber, oferirà un concert per a “campanes volants” per a cloure aquesta sisena edició.

 

DATA

13-28 octubre 2021

LLOC

Teatre del Raval

ADREÇA

Sant Ramon, 8 - 46702 Gandia, València

Categories

Activisme, Concerts, Escèniques, Festivals, Menuts, Música, Plans, Teatre