Ama (La terrible belleza)

Després de la seua estrena absoluta al País Basc, ‘AMA (La terrible belleza)’, de Marie de Jongh, enceta una gira que té València com a primera parada. Els dies 11 i 12 de març, a les 20 hores, el Teatre El Musical acollirà la posada en escena de la primera proposta de la companyia bilbaïna adreçada a públic adult; una obra de teatre gestual (sense text), signada per Jokin Oregi, que fica al centre la importància de les cures mútues.

«Des de la pura emoció —expliquen des del TEM—, la peça es mou entre la màgia i la tragèdia per a reflexionar sobre qüestions immutables com la vellesa, la malaltia, les pors, la demència o l’Alzheimer. En AMA s’entremescla allò prosaic amb la fantasia, la màgia amb el record, l’art i el riure, l’absurd i la tragèdia».

Els intèrprets, proveïts de “màscares-zero”, situen els personatges a la vora de l’abisme i la deshumanització.

SINOPSI. Mario viu en un loft reconvertit en habitatge i estudi artístic. La seua especialitat és la pintura. Fa un temps que la seua vida ha sucumbit a la tossuda realitat. Els seus pares, d’avançada edat, requereixen de les seues cures, així com la seua jove filla. Mario s’afanya per cuidar-los, encara que la tasca se li fa molt complicada. Mario mai ha aprés a cuidar ningú. Mario s’enfronta a un viatge iniciàtic, envoltat de passat i amb un futur incert.

Foto: Pio Ortiz de Pinedo

 

DATA / HORA

11-12 març 2022, 20:00

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

12€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre