Aus migratòries

Teatro de lo Inestable estrenarà el proper divendres, 11 de març, el quaranté projecte escènic de la seua trajectòria: ‘Aus migratòries’, una obra de Rafa Palomares codirigida junt amb Maribel Bayona. Estarà en cartell fins al 27 de març.

El procés de creació va iniciar-se a partir de la idea de Palomares de recuperar la història de la seua mare, qui obligada a emigrar als setze anys va topar-se amb diversos entrebancs. Centrant-se en els moviments migratoris, l’autor va adonar-se de la diferència entre l’acceptació social del fenomen quan es tracta d’espècies animals i del rebuig provocat quan la immigració és humana. Com escriu Eduardo Galeano a Los emigrantes, «des de sempre, les papallones i les oronetes i els flamencs volen fugint del fred, any rere any, i naden les balenes a la recerca d’una altra mar i els salmons i les truites a la recerca dels seus rius. Ells viatgen milers de llegües, pels lliures camins de l’aire i de l’aigua. No són lliures, en canvi, els camins de l’èxode humà». La cobdícia i l’ambició són, per tant, dos temes més tractats a l’obra. En paral·lel, la proposta reflecteix una altra realitat, la de les persones adinerades que se’n van fora de l’estat espanyol per qüestions fiscals.

Maribel Bayona, Arantxa Pastor, Alejandra Mandli i Juan Andrés González es posaran en la pell de diferents personatges per a situar-nos en aquesta història de realitat absoluta.

 

DATA / HORA

11-27 març 2022

LLOC

Espacio Inestable

ADREÇA

Aparisi i Guijarro, 7 - 46003 València

FUNCIONS

Divendres, 20:00 / Dissabte i diumenge, 19:00

ENTRADA

10€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre