#Circula: Group La Bolsa + Lucía Jaén

La Mutant tanca l’any amb una doble proposta en col·laboració amb l’Associació de Professionals de Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV) i el seu projecte ‘Circula’. Del 10 al 12 de desembre acollirà la posada en escena de ‘Retratos Errantes’, del col·lectiu barceloní Group La Bolsa, i ‘Genealogía de un deseo’, de la valenciana Lucía Jaén.

Retratos errantes, coproduït pel Mercat de les Flors, és un espectacle amb huit intèrprets en escena. Tots els elements escènics (il·luminació, text, espai sonor, moviment) tenen el mateix pes i construeixen l’escena des d’una relació horitzontal en base a acords instantanis i establint constants negociacions. Group LaBolsa és un grup de creadores internacionals involucrades en la recerca de pràctiques performatives en la creació en viu. Podreu veure la seua peça el 10 i 11 de desembre, a les 20:30 hores.

Amb una trajectòria a mig camí entre Espanya i Dinamarca, Lucía Jaén vol consolidar el seu llenguatge de dansa a través del diàleg, generant pràctiques que activen la mirada poètica del cos. Genealogía de un deseo (diumenge 12 a les 19 hores) va sorgir arran d’una residència de creació desenvolupada entre Espacio Inestable i La Mutant, i es va estrenar fa un any dins del festival Dansa València. “És una dansa que explora amb la paraula i el moviment, amb el so i l’espai, amb la pell i la carn”, assenyala l’artista sobre un muntatge que explora les possibilitats coreogràfiques del concepte de desig. “Esta és una creació entre allò escènic i allò processual. El cos habita diversos estats performatius que transiten l’abstracció del moviment i la paraula. El so en escena és l’atmosfera que recobreix el sentit de cada part: a través de parlar, de fregar, i dels sorolls artificials que insinuen un saber-viure alienat”.

DATA

10-11-12 desembre 2021

LLOC

La Mutant

ADREÇA

Joan Verdeguer, 22 - 46024 València

ENTRADA

10€/12€

Categories

Dansa, Escèniques, Plans