Cridem pel clima

Del 27 al 30 d’octubre, el Centre del Carme Cultura Contemporània acollirà la segona edició de Cridem pel Clima, creant un espai per a reflexionar, gaudir i conèixer alternatives per a fer front a l’emergència climàtica a través de la cultura. El festival està organitzat per Tornem, cultura i sostenibilitat, impulsat pel CCCC i coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i és d’accés gratuït.

El dijous inauguraran amb la projecció de la pel·lícula ‘El perdido’, seguida d’un col·loqui amb el seu director Christophe Farnarier, el crític de cinema Daniel Gascó i l’educador ambiental Sera Huertas.

Durant el cap de setmana, nou concerts reuniran artistes locals i estatals, sent Laborde (cantant i guitarrista de Lisasinson) l’encarregada d’encetar-los el dissabte 29 al migdia. Ja de vesprada, li seguiran Joe Pask, Caliza, Marcel i Júlia, i Blu Boi. El diumenge, prendrà l’escenari El Triangulista, ‘alter ego’ artístic de l’agitador cultural i ambientòleg Francesc Burgos, amb una proposta singular que abraça les arts vives, la tecnologia retrofuturista i la reutilització d’objectes. Serà qui done pas a Tesa per a presentar el seu nou projecte ‘Rap d’arrel’. A continuació, Aina Palmer i Queralt Lahoz mostraran les seues propostes musicals.

A més, durant les jornades de dissabte i diumenge, l’artista urbana Julieta XLF pintarà en viu un mural dedicat a l’emergència climàtica. En el transcurs de l’esdeveniment es farà un càlcul de la petjada de carboni, es tancarà un projecte de compensació d’emissions amb Interpreta Natura i s’auditarà el festival pel segell internacional A Greener Festival. I com a novetat, enguany també hi haurà un mercat al claustre gòtic del CCCC gestionat per l’associació RS+.

 

PROGRAMACIÓ

Foto: Miriam Laborde

DATA

27-30 octubre 2022

LLOC

Centre del Carme

ADREÇA

Museu, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Activisme, Concerts, Festivals, Música, Plans