XXVIII Col·loquis de Cultura Visual Contemporània

La Fundació Mainel presenta la 28a edició dels Col·loquis de Cultura Visual Contemporània. Amb dotze ponents convidats, els divendres a la vesprada es dialogarà sobre experiències d’artistes valencians a escala internacional, la cruïlla digital dels museus, les fotoperiodistes de guerra davant l’oblit, i el lloc de Déu al cinema recent.

Començaran el 3 de novembre amb “Treballar en art a escala internacional. Experiències des de València”, al qual intervindran les artistes visuals Silvia Lerín i Anna Talens i l’escultor Javier Malavia. Explicaran com han aconseguit obrir-se les portes a l’àmbit internacional amb èxit, sense descurar l’àmbit valencià. Moderarà: Amparela Benlliure.

El proper divendres, dia 10, podreu assistir a “La cruïlla digital dels museus: estratègies per a l’ara”, amb Iñaki Arredondo (The Mad Pixel Factory), Carolina Fábregas (directora de màrqueting del Thyssen-Bornemisza) i Ana Martí, directora general de la REMED-UPV.

El dia 17 tindrà lloc el col·loqui “Dones fotoperiodistes i conflictes: compromís davant l’oblit”. Tania Castro, fotoperiodista i directora de Photon Festival; Hanna Jarzabek, fotògrafa i documentalista; i María Senovilla, periodista, fotògrafa i corresponsal en la guerra d’Ucraïna, s’han consolidat en un àmbit professional tradicionalment masculí. Explicaran com han construït la seua carrera i presentaran alguns dels seus reportatges més premiats.

“Preguntant per Déu al cinema recent” tancarà el cicle el 20 de novembre. En aquesta última taula es reflexionarà sobre la transcendència i la religiositat al cinema actual, especialment en títols plantejats des del cinema independent. Entorn d’aquesta qüestió, i moderats per la periodista Eva Montesinos, debatran l’escriptor i docent Pablo Alzola; el crític de cinema i president del Círculo de Escritores Cinematográficos, Jerónimo José Martín; i Aarón Rodríguez, professor de Narrativa Audiovisual a la Universitat Jaume I.


Fotografia (detall): Hanna Jarzabek / Off the map – Transnistria

DATA / HORA

3-20 novembre 2023, 19.00

LLOC

Fundació Mainel

ADREÇA

Plaça de la Porta de la Mar, 6, porta 8 - 46004 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Activisme, Art, Plans