Pròxim / La Coja Dansa

La Coja Dansa estrenarà ‘Pròxim’ del 2 al 5 de novembre en Espai Inestable. En aquesta nova creació, la companyia parteix de textos de Bruno Latour, Vinciane Despret, Donna Haraway i Judith Butler.

«Pròxim és un intent desesperat per trobar una corporalitat que ens permeta continuar vivint en aquest món». Com en peces anteriors, eviten l’assumpció que l’espai romandrà sempre immòbil i indemne sota els peus, llantçant-se a ballar sobre un terra que gruny, crida i es clivella, però que també acull, dona recer i sustenta. «Hem de reaprendre a moure’ns i xafar part de la seguretat d’estar assistint a un canvi dràstic, potser irreversible, després del qual podem inventar una nova manera d’habitar aquest lloc i de relacionar-nos amb els seus habitants».

És un exercici d’entrenament per al futur més proper, un futur on totes les condicions de vida que es coneixen deixaran d’existir. «No és una denúncia ni tampoc un lament. No dona consells ni proposa solucions. Només avança una corporalitat alternativa possible per a un món al qual ningú està preparat, i ho fa amb més dubtes que certeses». 

Dirigida per Santi de la Fuente —qui eixirà a escena junt amb Paula Romero, Marta García i Iván Colom— la peça ha gaudit de dues residències de creació: al Mediterranean Dance Centre (Svetvincenat, Croàcia) i a la Sala Matilde Salvador (La Nau, Universitat de València), gràcies al Festival Dansa València. L’equip es completa amb la direcció artística de Raúl León, la il·luminació de Diego Sánchez i els poemes d’Elsa Moreno.

DATA / HORA

2-5 novembre 2023. Dijous i divendres, 20.00 / dissabte i diumenge, 19.00

LLOC

Espai Inestable

ADREÇA

Aparisi i Guijarro, 7 - 46003 València

ENTRADA GENERAL

10€

Categories

Dansa, Escèniques, Estrena, Plans