De hueso y piel

La creadora escènica i intèrpret Cristina Gómez presenta ‘De hueso y piel’, una versió adaptada a exteriors i espais no convencionals de la seua peça ‘Anhel’. El Centre del Carme Cultura Contemporània acollirà l’estrena el diumenge, 23 d’octubre, dins de les activitats de cloenda del Festival Circuito Bucles Danza 2022.

‘De hueso y piel’ suposa un acostament a l’univers conceptual, simbòlic i estètic d’Anhel, sense perdre la seua identitat pròpia. El títol ha estat pres d’un poema d’Ana Elena Pena, publicat al poemari ‘Vamos a follar hasta que nos enamoremos’ (Arrebato Libros, 2015), que junt amb textos sobre el desig escrits per John Berger o Sara Torres, obres pictòriques de Francis Bacon, Lucien Freud i Ribera, les escultures de Camile Claudel i Rodin, i l’imaginari de directors de cinema como ara David Lynch i Tim Burton, han conformat el brou creatiu de la peça. A aquestes referències externes, han sumat experiències pròpies, intentant donar-li cos i presència escènica a les temàtiques sobre les quals tracten tots dos treballs: la naturalesa del desig, la necessitat de contacte físic, la idea d’engendrar vida, la relació amb el propi cos i amb altres cossos, l’intent de ser socialment acceptat, fins i tot sofisticat, quan en realitat no aconsegueixes disciplinar a la bèstia que portes a dins.

Cristina Gómez torna a fer equip amb Edu Comelles, qui s’ha encarregat dels arranjaments musicals; amb la directora escènica Anna Estellés; i amb la ballarina Paloma Calderón.

 

TEASER

Foto: Josep Escuin

DATA / HORA

Diumenge, 23 octubre 2022, 13:00

LLOC

CCCC

ADREÇA

Museu, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Dansa, Escèniques, Estrena, Festivals, Performance, Plans