Èdip / Bambalina Teatre

La companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable portarà a la Sala Carme Teatre, del 29 d’abril al 2 de maig, ‘Èdip’, el seu muntatge escènic més recent, adreçat a tots els públics. Aquesta adaptació teatral del mite grec, creada i dirigida per Jaume Policarpo, serà interpretada per Jorge Valle, Águeda Llorca i Pau Gregori. Els titelles que acompanyaran als actors han estat contruïts per Miguel Ángel Camacho a partir del disseny de Jaume Marco, també autor del cartell.

«Èdip ha esdevingut rei de Tebes, després de vèncer a l’Esfinx i casar-se amb Iocasta, la reina vídua de Laios. Sense saber-ho, Èdip s’havia casat amb sa mare i havia matat son pare quan tornava de consultar l’oracle. Una terrible pesta havia devastat Tebes, i Èdip busca les causes de l’infortuni fent una consulta a l’oracle d’Apol·lo, a Delfos, i també a Tirèsias, el sacerdot endeví de Tebes. La resposta és clara: la pesta s’acabarà quan siga venjada la mort de Laios. Les seues indagacions el porten a descobrir l’autèntic assassí: ell mateix. Esta revelació suposa una segona desgràcia: el descobriment que s’havia complert la terrible profecia que el feia assassí de son pare i marit de sa mare. La solució del conflicte tràgic es resol amb el suïcidi de Iocasta i amb la desesperació d’Èdip, qui es trau els ulls davant de tanta desgràcia».

Jaume Policarpo s’ha encarregat del disseny de l’escenografia, elaborada per Miguel Ángel Camacho. Completen l’equip: Mingo Albir (llums), Adame (vestuari), Vicente A. Jiménez (fotografia), Gonzalo Manglano (selecció musical, composició i direcció de cors), Sergio Serrano (vídeo), i Ruth Atienza i Marisol Limiñana (producció i distribució).

 

TEASER
DATA

29 abril - 2 maig 2021, 19:00

LLOC

Carme Teatre

ADREÇA

Gregori Gea, 6 - 46009 València

ENTRADA

9€/11€

Categories

Escèniques, Plans