Mona Hatoum

L’IVAM acollirà, fins al 26 de setembre de 2021, una exposició dedicada a l’artista britànica d’origen palestí Mona Hatoum, Premi Julio González 2020. Es tracta d’una selecció d’escultures, grans instal·lacions i obra sobre paper, realitzades majoritàriament al llarg de les últimes dues dècades.

Hatoum centra el seu interés en la creació d’unes peces que, malgrat la seua forma simple i reduccionista, impacten emocional i psicològicament en l’espectador. L’artista juga deliberadament amb la ambigüitat, propiciant lectures diverses i contradictòries de les seues obres. Sovint destaca la presència d’objectes domèstics, alterats o augmentats fins a aconseguir proporcions surreals, creant un entorn sospitós, malèvol i hostil. Són peces que ens parlen d’un món caracteritzat pel conflicte i les contradiccions, amb el vocabulari formal del minimalisme, l’art conceptual i el surrealisme.

L’exposició presenta, així mateix, una sèrie d’obres clau dedicades als mapes, un tema que Hatoum explora recurrentment en la seua producció des de mitjan anys noranta, a través de materials molt variats com ara bales de vidre, sabó artesanal, acer inoxidable o tubs de neó.

Com a activitat paral·lela a aquesta retrospectiva, i en col·laboració amb el festival Ensems, el museu oferirà un taller a càrrec de l’Escola d’Oficis Electrosonors, a partir de l’obra de l’artista, plantejant la necessitat de reflexionar sobre la percepció que tenim dels objectes quotidians i com aquests canvien en funció de l’escala amb la qual es presenten.

DATA

16 abril - 26 setembre 2021

LLOC

IVAM - Institut Valencià d'Art Modern

ADREÇA

Guillem de Castro, 118 - 46003 València

HORARI

Dimarts a diumenge, 10:00 - 19:00h. Divendres, 10:00 - 21:00h. Dilluns tancat.

ENTRADA GENERAL

6€

ENTRADA GRATUÏTA

Divendres, 19:00 - 21:00h. Dissabte, 15:00 - 19:00h. Diumenge, 10:00 - 19:00h.

Categories

Exposicions, Plans