El artefacto

Quantes històries pot contindre una granada de mà? Amb esta pregunta naix l’obra ‘El artefacto’, una coproducció de La Zafirina i El Gatopardo que podrà veure’s en estrena absoluta al Teatre Rialto, del 2 al 5 de juny.

«Les històries possibles de la granada són tantes com els episodis de la nostra història recent. I en les seues contradiccions, l’arma transcendeix i parla de nosaltres mateixos», exposa l’autor i director de la peça, Sergio Serrano. Els seus protagonistes són narradors omniscients de l’acció. Arianne Algarra i Jorge Valle generen les atmosferes de l’obra, els espais on es desenvolupen les escenes i encarnen més d’una dotzena de personatges passant del pla quotidià al poètic, de la comèdia a la tragèdia. L’acció té lloc en un espai buit i indefinit. Eixe no-lloc dona peu a proposar-li a l’espectador un joc teatral on puga completar els elements que no estan i venen donats pel text. Jaume Policarpo ha estat l’encarregat de donar-li forma escenogràfica a aquest espai esbossat que permet al dramaturg, als actors i al públic una llibertat total per a projectar en ell passat, present i futur.

‘El artefacto’ assenyala a la memòria, però també cap al futur. A eixa història que es repeteix una vegada i una altra. A la responsabilitat amb el nostre passat i amb nosaltres mateixos. De fet, un encontre de l’autor amb el seu avi, amb 92 anys, va ser el detonant per a escriure el text. «La memòria és essencial i és humana, i el teatre és el territori de l’humà. Conéixer la història dels nostres avis i àvies ens fa entendre el present i adonar-nos d’allò realment important».

El projecte va ser desenvolupat al laboratori de dramatúrgia En blanco de la Sala Cuarta Pared de Madrid en 2020.
DATA

2-5 juny 2022

LLOC

Teatre Rialto

ADREÇA

Plaça de l'Ajuntament, 17 - 46002 València

FUNCIONS

Dijous i diumenge, 19:00 / divendres i dissabte, 20:00

DURADA

75 minuts

EDAT RECOMANADA

+12 anys

ENTRADA GENERAL

16€

Categories

Escèniques, Plans, Teatre