El final del sueño / Pamen Pereira

La Sala Dormitori del Centre del Carme acollirà fins al 24 d’abril l’exposició ‘El final del sueño’, de l’artista gallega Pamen Pereira.

L’espai exposititu, antic dormitori (durant segles) dels frares carmelites que van habitar el convent, marca l’origen de la creació de les obres centrals de la mostra. Realitzades expressament per a aquest projecte, estan inspirades en la mística espanyola del Segle d’Or, prenent com a referència principal el pensament i la poesia de San Juan de la Cruz.

Complementen l’exposició d’altres obres recents (escultures, objectes i dibuixos) que remeten a l’imaginari artístic de Pamen Pereira: les relaciones art-vida-naturalesa, el binomi ciència-màgia, la cerca de fonaments que harmonitzen conceptes duals en etern conflicte (permanent/efímer, immutable/mudable, pesat/ingràvid) i la fusió de l’experiència vital amb el procés creatiu.

El conjunt d’obres exposades, donada la seua interrelació i disposició, esdevé en una “obra nova”, una instal·lació site-specific on l’artista genera una escenificació plena de simbologia, misteri i poesia.

DATA

28 gener - 24 abril 2022

LLOC

Centre del Carme Cultura Contemporània

ADREÇA

Museu, 2, 4 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans