Encendidas

Gràcies al cicle Teatre de la Memòria, podrem veure per primera vegada a València, ‘Encendidas’, un homenatge de la companyia Hongaresa a la poeta Paca Aguirre. Serà el 4 d’octubre al Teatre Principal.

Aquesta peça, on a través de la paraula i la música l’actriu i dramaturga Lola López recorre la vida i l’obra de l’autora alacantina, va estrenar-se a l’abril del 2018 al Teatro Español. Acompanyada en directe del guitarrista José María Gallardo del Rey i del cantaor flamenc Paco del Pozo, López estableix un emotiu diàleg poètic-teatral. Un viatge pels amors i els records d’Aguirre, que tant van influir sobre la seua poesia: la seua amistat amb els grans intel·lectuals de l’època; la memòria i els quadres del seu pare; la música i la fotografia; el seu company Félix Grande; i la seua filla i també poeta Guadalupe Grande, qui a més és la responsable dels “telons” visuals projectats durant l’obra.

Paca Aguirre, guardonada amb el Premi Nacional de Poesia 2011 i el Premi Nacional de les Lletres 2018, va viure els primers anys de la II República, l’exili en esclatar la Guerra Civil, el franquisme, la presó i l’execució del seu pare, la postguerra i la democràcia. Va morir el mes d’abril passat als huitanta-nou anys. En la seua trajectòria va conéixer a figures com ara Buero Vallejo, Antonio López, Ernesto Sábato, Julio Cortázar, Juan Rulfo, Octavio Paz, Mario Benedetti o Juan Carlos Onetti, als qui es fa referència en ‘Encendidas’.

 

 

DATA/HORA

Divendres, 4 octubre 2019, 20:00

LLOC

Teatre Principal

ADREÇA

Barques, 15 - 46002 València

ENTRADA

10€/15€

Categories

Escèniques, Plans