Festival 10 Sentidos 2022

El Festival 10 Sentidos celebrarà la seua 11a edició, baix el lema de l’AMOR, del 2 al 22 de maig de 2022. Diversos espais de la ciutat de València acolliran propostes teatrals, dansa, cinema, música, art i col·loquis. La creació contemporània, la investigació, l’interdisciplinarietat i la transversalitat, protagonitzen esta cita totalment oberta a la recerca de nous codis artístics.

El 3 de maig començarà un viatge de la mà de Paula Bonet i el seu col·lectiu La Madriguera, Marta Negre, Anaïs Florin i Juan Díaz-Faes per les estacions de tren de les tres principals capitals espanyoles: València (Estació del Nord i Joaquim Sorolla), Madrid (Almudena Grandes) i Barcelona (Sants), amb el projecte “A València t’espera l’amor”. Quatre obres creades expressament per a aquesta iniciativa que pretén connectar les ciutats a través de l’art.

El Balletto Teatro di Torino presentarà a l’endemà, al Centre del Carme, un extracte de la peça ‘Kiss me hard before you go’, amb coreografia de José Reches; i el dia 5, San Miguel de los Reyes acollirà la mostra escènica resultant del taller “Amordiscos. L’heure exquise”, una producció de Lartefacta, per encàrrec del festival, amb la col·laboració de Trash Gang-Poem, Nolich, la Universitat Popular de l’Ajuntament de València i el TEM.

El cap de setmana tindrà lloc una de les cites més esperades d’aquesta edició: la companyia belga Peeping Tom portarà el seu espectacle ‘Kind’ al Teatre Principal (foto). Aquesta serà la primera actuació a València del projecte de Gabriela Carrizo i Frank Chartier, conegut per barrejar dansa i teatre amb una estètica hiperrealista, quasi cinematogràfica. Taiat Dansa, companyia formada per les directores del Festival 10 Sentidos (Meritxell Barberá i Inma García), mostrarà en col·laboració amb Graners de creació, l’11 i 12 de maig a La Rambleta, el resultat de la seua residència artística.

La segona gran aposta en l’àmbit internacional és el dramaturg, director, cineasta i periodista suís Milo Rau i la seua obra ‘Breivik’. Un treball que travessa la delicada línia entre l’amor i l’odi, amb un monòleg escrit a partir de la declaració del noruec Anders B. Breivik després d’executar un atac terrorista l’any 2011 contra la ciutat d’Oslo i, posteriorment, a l’illa d’Utøya. La peça podrà veure’s el 21 de maig al CCCC. El diumenge 22, Milo Rau impartirà una classe magistral a la Sala Refectori del museu.

 

PROGRAMACIÓ COMPLETA
DATA

2-22 maig 2022

LLOC

Diversos espais

Categories

Escèniques, Festivals, Plans