Festival Cabanyal Íntim 2022

El Festival Cabanyal Íntim arrancarà dijous que ve, 5 de maig, per a submergir al públic, des de diferents mirades i enfocaments escènics, en el “Caos”, lema de la seua onzena edició, que es desenvoluparà durant dues setmanes consecutives. Prop de quaranta propostes multidisciplinàries sembraran el caos al Cabanyal a través del teatre de text, la dansa, el teatre d’objectes, la música, la poesia escènica, l’audiovisual o la performance.

Una variada oferta de peces breus i llargues, l’espai de representació de les quals crearà al mateix temps un itinerari pel barri, els seus racons més íntims i emblemàtics. El públic tindrà així l’oportunitat de gaudir dels espectacles en llocs tan diversos com el pati d’una casa, la seu de l’Escola de Música del Marítim, el Museu de l’arròs, l’antic Escorxador —seu de l’extinta plataforma Salvem el Cabanyal—, l’antiga Escoleta, els caixers automàtics del barri o El Teatre El Musical.

Què succeeix quan les profecies no es compleixen? Com seria l’escenari davant l’arribada de la III República? Què passaria si el nostre cos i òrgans decidiren rebel·lar-se contra nosaltres? Aquests són alguns dels plantejaments que proposa la programació del festival per a aquest cap de setmana. Reflexions que plasmaran Una fi del món, del col·lectiu Pla B; Calor de tía (Fantasía republicana), d’Al·legoria Teatre; i Entropia de Las Kuerdas. La denúncia del maltractament que ha rebut el patrimoni cultural valencià al llarg dels anys estarà present en La terreta: Teoria del caos, d’Anna Cerveró i Ferrer; o l’adaptació del relat de Tolstoi, La Tempesta de neu, que el dramaturg alemany Roland Schimmelpfennig ha creat al costat de la valenciana Jéssica Martínez, són uns altres dels universos escènics que proposa el Cabanyal Íntim.

El festival convida també a viure un segrest exprés amb El passeig milionari, espectacle que Produccions La Tia Lola desenvoluparà en un itinerari pels caixers automàtics del barri i que culminarà a la vora de la mateixa platja. L’humor vindrà de la mà de Les Couchers, amb una peça homònima que atorgarà als espectadors les claus per a tindre una vida repleta de pau i felicitat. I per al públic familiar, el festival proposa Las casitas del barrio alto, una delicada història contada amb objectes per Ana Olcina, i A cau d’orella, una peça de teatre sonor de la companyia Cuneta per a xiquets i xiquetes de 0 a 5 anys.

El 7 de maig, de 18 a 21 hores, el Teatre El Musical acollirà la setena edició de Territori Performance, un espai d’experimentació i avantguarda escènica ja consolidat al festival. La sessió de tres hores ininterrompudes es desenvoluparà a les entranyes del TEM amb 6 suggeridores propostes performatives creades per Graham Bell Tornado, Ladyfunta, Rocambolesc Teatre, Mario Montoya, Sara Trujillo, i Juana Varela.

El cartell ha estat dissenyat enguany per l’artista alacantina Po Poy.

 

PROGRAMACIÓ COMPLETA
DATA

5-15 maig 2022

LLOC

Diversos espais

Categories

Escèniques, Festivals, Plans