Incontrolat. Cicle de cinema documental i etnografia

El Museu Valencià d’Etnologia presenta, del 13 al 16 de juliol, la primera edició d’“Incontrolat”, un cicle de cinema que explora les relacions entre el documental i l’etnografia/antropologia.

La mostra, que compta amb quatre projeccions realitzades “a la fresca” (patis del museu), «pretén aprofundir en la capacitat del documental per a comprendre les nostres societats, abordant temes com les cures a les persones majors, els territoris de frontera, el canvi climàtic o la postcolonialitat».

Es tracta d’obres premiades en festivals internacionals, que no han estat estrenades en sales ni en festivals valencians, i que tampoc són accessibles actualment des de plataformes digitals. El programa es compon de quatre documentals: ‘Mother’, de Kristof Bielsen, una obra que s’endinsa en residències de majors de luxe en països del sud global, com Tailàndia, per a acollir a ciutadans europeus acomodats. La peça és una extraordinària observació sobre la dificultat de cuidar als nostres majors, i les transformacions que van sofrint les cadenes globals de cures. En l’àmbit estatal, destaca l’estrena a València de la cinta ‘Anunciaron tormenta’, de Javier Fernández Vázquez. El documental, que ha passat en 2020 per la Berlinale, Documenta Madrid i DocsLisboa, aborda la memòria del passat colonial espanyol a Guinea Equatorial, a través dels relats orals de la comunitat bubi, i endinsant-se en la selva per a traçar l’assassinat d’un dels seus últims reis.

Els altres dos documentals que complementen el cicle són ‘Buddha in Africa’, premiat com a millor documental de Sud-àfrica, i ‘A shape of things to come’, un documental de frontera que es converteix en tota una etnografia del desert de Sonora, centrant-se en l’autosupervivència enmig del col·lapse ambiental global.

Totes les pel·lícules es projectaran a les 22:00 hores, i l’accés al cicle és gratuït sense reserva prèvia, fins a completar l’aforament.

DATA/HORA

13 - 16 juliol 2021, 22:00

LLOC

MuVaEt

ADREÇA

Corona, 36 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Cinema, Plans