Nits de Cinema al Claustre

L’Aula de Cinema de la Universitat de València presenta una nova edició de ‘Nits de Cinema’ al Claustre de La Nau, amb la tornada a la presencialitat d’aquesta cita estival. Totes les projeccions entre el 13 i el 23 de juliol començaran a les 22 hores i estaran precedides d’una presentació breu i un col·loqui posterior.

Com en edicions anteriors, la programació inclou dos cicles, un d’ells dedicat a Luis García Berlanga, de qui es compleix enguany el centenari del seu naixement, i que està organitzat juntament amb La Filmoteca de l’Institut Valencià de Cultura. A més, s’ha programat un cicle de cinema documental que comptarà, per primera vegada, amb la presència dels seus directors.

Les fronteres de la ficció’ pretén demostrar la relació del cinema amb la realitat, i bellesa de cert tipus de cinema fet al marge d’interessos comercials. Un viatge al gènere documental acompanyat de col·loquis. El dimarts, 13 de juliol, el cicle començarà amb ‘My Mexican Bretzel’, dirigit per Nuria Giménez Lorang, el diari íntim d’una dona de classe acomodada il·lustrat per les filmacions casolanes del seu marit, un ric industrial, entre els anys 40 i 60 del segle passat. La directora oferirà una conferència eixe mateix dia, a les 19.30 hores a l’Aula Magna, acompanyada de la també cineasta Carolina Astudillo, directora d’‘Ainhoa, yo no soy esa’, documental que es projectarà el dia 14. Ambdues mantindran un diàleg al voltant dels seus processos creatius moderat per Áurea Ortiz.

Lobster Soup’, dels valencians Pepe Andreu i Rafa Molés, que podrà veure’s el 15 de juliol, relata la història dels germans Krilli i Alli, i la seua famosa sopa de llagosta. Una comèdia sobre l’ànima humana i la vida en comunitat que s’acaba convertint en una radiografia de la decadència consumista del món occidental.

Dins d’aquest cicle també podrem veure ‘The Mistery of the Pink Flamingo’, de Javier Polo; i ‘Letters to Paul Morrissey’, d’Armand Rovira.

D’altra banda, ‘Nits de Cinema’ s’unirà enguany a les commemoracions per l’Any Berlanga a través del cicle ‘Berlanga i la comèdia’, el qual continuarà projectant-se a la Filmoteca d’Estiu.

DATA/HORA

13 - 23 juliol 2021, 22:00

LLOC

La Nau

ADREÇA

Universitat, 2 - 46003 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Cinema, Plans