Inventario. Memorias de una aspiradora

La creadora i intèrpret Bárbara Bañuelos torna a València amb ‘Inventario. Memorias de una aspiradora’. Podrà veure’s a la Sala Ultramar de l’1 al 4 de desembre. La peça recupera la memòria dels xicotets objectes i la construcció identitària d’una mateixa, a través d’un joc entre la realitat i la ficció.

Bañuelos reconstrueix la seua història a força de recopilar objectes quotidians. Elements, que amb una disposició mil·limètrica a escena, ens acosten a qüestions íntimes com l’origen d’un cognom o els records de la infància.

«Des de 1996 he estat recopilant objectes (principalment plans i de paper) que m’he anat trobant al carrer. Objectes del dia a dia de qualsevol persona, o retalls de coses que formaven part d’una altra, no estimades o perdudes. Després va sorgir la necessitat d’investigar la vida potencial de cadascun d’ells. El recorregut que cada objecte genera és inesperat, les relacions i connexions que s’estableixen no són premeditades ni mesurades, i es despleguen soles a manera de memòria expandida, configurant una cerca no lineal. Utilitze la meua presència com un arxiu viu corporal que habita les pròpies vivències, i a partir de fragments autobiogràfics es retorna una certa memòria als objectes, creant un mapa de ramificacions infinites. Com si d’un rizoma es tractara, cada història es replega sobre sí mateixa multiplicada en infinites històries, mantenint obertes les possibilitats del llenguatge perquè es convertisquen en eines d’acció».

 

TEASER
DATA / HORA

1-4 desembre 2022, 20:00

LLOC

Sala Ultramar

ADREÇA

Alzira, 9 - 46007 València

ENTRADA

11€

Categories

Escèniques, Performance, Plans, Teatre