Sobre la bellesa

Un grup de huit persones anònimes, acompanyades pel piano d’Agustí Fernández, pujarà a l’escenari del TEM per a reflexionar de manera col·lectiva sobre el temps. ‘Sobre la bellesa’, en cartell el 3 i 4 de desembre, és una iniciativa de la companyia Sociedad Doctor Alonso, que ha estat desenvolupada a partir d’un taller al propi teatre amb gent major de 65 anys.

«Aquesta peça posa el temps en escena, però no la nostàlgia o el drama del pas del temps, sinó el temps mateix com a matèria. Més que coreogràfic, podríem definir-ho com un treball escultòric que deixa entreveure l’absència de moviment com una altra manera de construir espai i temps a cada moment», avancen des de la companyia, dirigida pel director i dramaturg Tomás Aragay i la ballarina i coreògrafa Sofia Asencio.

L’elenc, bressolat per la música, executarà diversos moviments, desplaçaments i gestos en un fresc abstracte, internament silenciós. L’audiència assistirà a un treball de simplificació, resultant d’una investigació minuciosa i austera per a crear universos poètics que recuperen el lloc per a la imaginació, que la velocitat i el caos de la nostra societat hiperconnectada dificulten.

«Els cossos dels majors estan prou invisibilitzats en la cultura, ja que els col·loquem fora de focus, els apartem. L’hem titulada ‘Sobre la bellesa’ perquè, precisament, pensem el contrari, que els cossos que tenen marcada la vida són els que guarden la memòria, expliquen qui som i què ens ha passat durant un segle», argumenta Aragay.

‘Sobre la bellesa’ parla de la força de la vida i la necessitat de gaudir dels anys al màxim. D’altra banda, amb aquest projecte, Sociedad Doctor Alonso crea un discurs coreogràfic a partir de cossos i energies de la tercera edat. La seua creació compta amb les dificultats motrius pròpies d’aquest sector de la població, construint un llenguatge que fuig del virtuosisme i de l’espectacularitat, endinsant-se en la delicadesa, la subtilesa i el suggeriment.

El dissabte, en acabar la funció, el TEM acollirà una Celebration Jam amb Club Mutante i Parets. La idea és propiciar una trobada intergeneracional: joves i majors coincidiran al vestíbul del teatre en una festa de dansa urbana experimental, acompanyada d’un taller de metagrafiti a través d’ulleres de realitat virtual.

DATA / HORA

3-4 desembre 2022, 19:00

LLOC

Teatre El Musical

ADREÇA

Plaça del Rosari, 3 - 46011 València

ENTRADA

12€

Categories

Dansa, Escèniques, Estrena, Música, Performance, Plans