Juan Genovés: Vivir y convivir

La Galeria Benlliure —dins del 7é Abierto València, organitzat un any més per La VAC (Associació de Galeries d’Art Contemporani CV)— acollirà, del 20 de setembre al 31 d’octubre, l’exposició ‘Juan Genovés: Vivir y convivir’. Amb aquesta mostra, la galeria enceta una temporada expositiva en la qual celebren trenta-cinc anys de trajectòria.

El pintor i artista gràfic valencià, en actiu amb huitanta-nou anys, presentarà diverses obres realitzades entre el 2016 i el 2019 (algunes d’elles inèdites) clarament representatives del resultat de l’evolució artística, «en les quals poden apreciar-se les multituds característiques de les obres primerenques, les formes, el color i la força dels elements abstractes», expliquen des de la Galeria Benlliure. També podrem veure una sèrie de gravats giclée, intervinguts a mà posteriorment.

Genovés va exposar per primera vegada a València al 1950, amb el grup Los Siete. Dotze anys després ho faria de forma indivual a la Biennal de Venècia, i seria entre el 1963 i el 1965 quan el seu activisme polític començaria a veure’s reflectit a les seues peces, inscrivint la seua pintura en el realisme social i centrant el seu treball en l’individu dins la multitud. Es tractava de documentar aquella realitat convulsa de repressió política i protestes socials.

A partir de la transició es va alleugerir de càrrega política i les figures van perdre presència. A mitjan dels anys noranta va reprendre la representació de les multituds, però en aquesta ocasió les figures es plasmaven amb gestos expressius sobre fons blancs i llisos, on van guanyar protagonisme els recursos plàstics de la pròpia pintura.

 

DATA

20 setembre - 31 octubre 2019

LLOC

Galeria Benlliure

ADREÇA

Cirilo Amorós, 47 - 46004 València

ENTRADA

Gratuïta

Categories

Exposicions, Plans